ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Εσπερίδα ΣΥΝΔΔΕ&L «Διαμεταφορά Εμπορευμάτων & Πρακτική Οδικών Μεταφορών»

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Διεθνούς Διαμεταφοράς και Επιχειρήσεων Logistics Ελλάδος (ΣΥΝΔΔΕ&L) διοργανώνει εσπερίδα μεταφορικού Δικαίου και Δικαίου των logistics υψηλού επιπέδου, το οποίο απευθύνεται σε κάθε επαγγελματία η επιστήμονα που ασχολείται με το αντικείμενο.

Στην εσπερίδα με θέμα «Διαμεταφορά Εμπορευμάτων & Πρακτική Οδικών Μεταφορών» θα αναλυθούν οι έννοιες του παραγγελιοδόχου μεταφοράς και του μεταφορέα και ο ρόλος που διαδραματίζουν σε μια διεθνή ή εθνική μεταφορά κάθε είδους.

«Η επένδυση στην γνώση, αναφέρει ο πρόεδρος του ΣYNΔΔE&L κ. Εμμανουήλ Βιτσαράς, είναι ένα θέμα τεράστιας οικονομικής σημασίας για τον κλάδο της διαμεταφοράς και των logistics. Παρόλο που καταβάλλονται συνεχώς προσπάθειες για τη σταδιακή αναβάθμιση των υπηρεσιών, ο βέλτιστος εκσυγχρονισμός παραμένει ακόμη στον χώρο του επιθυμητού αλλά και του αναγκαίου. Με την εκδήλωση αυτή μπαίνουμε στην καρδιά του όλου θέματος  επενδύοντας σε γνώση».

Η εσπερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 16.30 – 21:00 στο αμφιθέατρο του ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ (Λεωφ. Συγγρού 387- Π. Φάληρο) και έχουν ήδη κληθεί να απευθύνουν χαιρετισμό και να παρακολουθήσουν τις εργασίες της, ο Υφυπουργός Μεταφορών & Υποδομών κ. Νικόλαος Μαυραγάνης, εκπρόσωποι άλλων φορέων των παραγωγικών τάξεων, Επιμελητηρίων κλπ.

Η ενότητα «Η έννοια του Παραγγελιοδόχου Μεταφοράς» θα αναπτυχθεί από τον εξαίρετο και με εξειδικευμένες γνώσεις Νομικό Σύμβουλο, κ. Γεράσιμο Μαλλιαρίτση.

Η ενότητα «Ο ρόλος και η Ευθύνη του Παραγγελιοδόχου Μεταφοράς κατά το ισχύον Δίκαιο και κατά τους όρους Διαμεταφοράς του ΣΥΝΔΔΕ&L» θα παρουσιασθεί από τον καταξιωμένο Νομικό Σύμβουλο Καθηγητή Μεταφορικού Δικαίου και Logistics κ. Μιχάλη Πατεράκη.  

Στην συνέχεια μέλη του Δ.Σ. του ΣΥΝΔΔΕ&L, με επίσης πολυετή εμπειρία και τεχνογνωσία θα μεταφέρουν στους συμμετέχοντες τις εμπειρίες τους «Από την Θεωρία στην Πρακτική Φόρτωσης στις Οδικές Μεταφορές».

Ακόμη κατά την διάρκεια της εσπερίδας εξειδικευμένοι συνεργάτες από ασφαλιστικές εταιρείες θα αναφερθούν σε θέματα ασφαλιστικής κάλυψης για την ευθύνη του διαμεταφορέα και όχι μόνο.

Η θεματολογία που θα αναπτυχθεί είναι διαχρονικά επίκαιρη, ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και χρήσιμη όχι μόνο για τα στελέχη όλων των βαθμίδων των εταιρειών του κλάδου που θα κληθούν να συμμετέχουν, αλλά και για τους έμμεσους και άμεσους συνεργάτες αυτών. Αξίζει να αναφερθεί ότι, ο Σύνδεσμος με δεδομένη την θέση των μελών του σε θέματα κοινωνικής ευαισθησίας και την προσπάθεια στήριξης άνεργων νέων, συνεπικουρεί το έργο της ΕΕΔΕ στην υλοποίηση του Προγράμματος «Κατάρτιση, Πιστοποίηση και Συμβουλευτική με στόχο την ενδυνάμωση των δεξιοτήτων άνεργων νέων 18-24 ετών σε ειδικότητες του τομέα της εφοδιαστικής αλυσίδας – logistics», στο πλαίσιο του οποίου οι καταρτιζόμενοι θα ολοκληρώσουν την πρακτική τους άσκηση σε εταιρείες του κλάδου. Τις προοπτικές και τους στόχους του Προγράμματος θα αναπτύξει κατά την διάρκεια της εσπερίδας μας ο κ.Αθαν. Ρούλιας, Γενικός Διευθυντής της ΕΕΔΕ.

 

Με χαιρετισμούς

Εμμανουήλ Βιτσαράς                             Νικόλαος Αργυρίδης

Πρόεδρος Δ.Σ.                                      Γενικός Γραμματέας Δ.Σ.

137 Syngrou Ave. N. Smyrni 171 21, Athens - Greece +30 210 9317941-2 +30 210 9317940

Βody representing international forwarding and logistics services enterprises.

Ordinary member of Hellenic Federation of Enterprises

Ordinary Member of FIATA

Ordinary Member of Permanent Logistics Committee

 

 

Newsletter

Enter your email to join our mailing list!

IFFAG&L

ASSOCIATION

OF INTERNATIONAL

FREIGHT FORWARDERS

& LOGISTICS ENTERPRISES

OF GREECE

This site uses cookies to provide users with the best experience. By selecting 'acceptance' you consent to the use of 'cookies'.